Paradigm Design Group renovates Portland Marriott Downtown

Portland Marriott Downtown Waterfront

The Portland Marriott Downtown Waterfront completed the renovation of 44,000 square feet of meeting space, ballrooms and the M Club Lounge. Rounding out the final two installations of the hotel-wide refresh, the renovation encompassed 507 guestroom and suites, prefunction, ballrooms, meeting spaces, M Club and fitness center.

Houston-based hspitality design firm Paradigm Design Group completed all areas of the renovation.

Combining local aesthetics with Oregonian inspired details, the reimagined Portland Marriot now has a color palette of greens, navy blues and grays that echo the surrounding environment of the Willamette River, Mount Hood and industrial influences. The color schemes vary in each space. For instance, the meeting spaces use blues, the M Club uses pops of green, and guestrooms and suites use soft grays.

Virtual Roundtable

Post COVID-19: The New Guest Experience

Join Hotel Management’s Elaine Simon for our latest roundtable—Post COVID-19: The New Guest Experience. The experts on the panel will share how to inspire guest confidence that hotels are safe and clean and how to win back guest business.

PDG also developed customized artwork to capture Portland’s love for biking. The guestrooms have a focal wall/backdrop where the image of a bike wheel is portrayed in the element of a tree slice. Additional examples include patterned carpet with tire track prints, and sculptural tire wheel artwork in the M Club Lounge. Special hanging racks for bikes were also incorporated in selected specialty guestrooms.

Portland Marriott Downtown Waterfront

Portland Marriott Downtown Waterfront

Portland Marriott Downtown Waterfront

Portland Marriott Downtown Waterfront

Suggested Articles

When it reopens in the fall, the former Riviera Palm Springs will continue to be managed by Davidson Hotels & Resorts. 

San Diego Mission Bay Resort officially reopened after completing a $32 million total reimagination and renovation.

Inspired by the history of the property, the overall design maintains the originality of the existing building while adding new amenities.